Crònica de la Regata de Santa Tecla

El passat cap de setmana 15 i 16 de setembre, es va celebrar en aigües de Tarragona, la tradicional Regata Sta Tecla. En aquesta ocasió, es disputava la Copa RANC (Reial Associació Nacional de Creuers) zona sud, dins de la mateixa regata i sobretot el desafiament que la flota de Port Torredembarra havia llançat a la flota de Tarragona. Deu embarcacions amb base a Port Torredembarra, es van desplaçar a Tarragona per l’esmentada regata.

Dissabte 15, amb 26 embarcacions a la línia de sortida, es va celebrar la primera prova. Un fresquet vent de llevant d’entre 10 i 13 nusos, que va arribar als 20, animà la competida navegació. En un recorregut costaner d’unes 8 milles, amb la flota dividida en dos grups i constants encreuaments de les embarcacions. Realment tot un espectacle. 

Al grup 1, els nostres representants van acabar en tercera i sisena posició i en en el grup 2 la flota va aconseguir un segon, tercer i quart lloc, el que suposava que la flota torrenca encapçalava el desafiament!

Diumenge 16, es va programar un triangle per a tots dos grups. Lamentablement, després de dues hores d’espera, el vent no va fer acte de presència i les proves es van donar per acabades, el que implicava que els resultats de la prova de dissabte eren definitius.

Port Torredembarra campió d’aquest primer desafiament

En la classificació final de la regata, el Grop III va quedar tercer del grup A. En el grup B, Eureka II acabà segon amb el Dignity tancant el podi.

Hem d’agrair a les embarcacions de Torredembarra que van participar, Ñeque com a capità de flota, Blue Hour, Dignity, Dori & Dorita, Eureka II, Grop III, Leo II, Neo Uno, Quimelu, Trapella, aquest últim va tenir una avaria amb el seu espinaker, que la solidaritat de la flota i el Port Esportiu de Tarragona, van ajudar a solucionar sense més conseqüències.

En el lliurament de premis, el capità de la flota torrenca, Ramón García (Ñeque) va rebre la placa reconeixedora del guanyador 2018 d’aquest desafiament. La placa quedarà en possessió de Port Torredembarra, que la posarà en joc el proper any. El C.N. Cambrils, va anunciar el seu interès en què sigui inclòs en el citat desafiament, els esperem l’any vinent!

Agrair també a RCNT, l’organització i l’ajuda prestada a tota la flota torrenca.

Consulta les classificacions de la prova a l’enllaç 1 i l’enllaç 2.

Totes les fotografies estan disponibles a la nostra pàgina de Facebook.