Corredor de migración de los cetáceos

El Ministeri d’Agricultura i Medi Ambient va sol·licitar que aquesta ruta de migració de cetacis fora protegida a la 19a conferència del Conveni de Barcelona celebrada el febrer del 2016 a Atenes.

La protecció d’aquest corredor migratori de cetacis, que abasta uns 58.000 km2, permetria evitar impactes sobre les poblacions de rorqual, tant les sedentàries com sobre les que migren i retornen de la mar de Ligúria, el qual ha estat declarat com a santuari per cetacis (Santuari Pelagos) i és la major reserva marina del Mar Mediterrani, amb una extensió d’aproximadament 84.000 km².

El Congrés dels Diputats va resoldre a principis d’any donar suport al procés de declaració del Corredor de Migració de Cetacis de la mediterrània com a Zona Especialment Protegida (ZEPIM) i confien que sigui oficialment declarada al desembre d’aquest any a la cimera del Conveni de Barcelona.