Crònica de la jornada de pesca del cefalòpode

El passat 25 de novembre la Lliga de Pesca del Colodar va posar el punt final de la temporada amb el Concurs de pesca del cefalòpode, on hi van participar 35 embarcacions, 2 caiacs i 84 tripulants, i la guanyadora va ser Las Pilares, tripulat per Ramón Padilla Jimenez en solitari, amb 2200 punts (4 calamars, 5 sèpies, 3565 grams en total). El van seguir Laura, de José Miguel Valero Bean, patró i un tripulant, amb 1950 punts (3 calamars, 15 sípies, 3330 grams en total), i Victòria, de Josep Girol Ruíz, en solitari amb 1800 punts (9 sèpies, 1385 grams ).

La peça major va ser també per Las Pilares, amb una peça de 1230 grams. La meteorologia va ser complexa: a mesura que avançava el matí va anar pujant el vent i la mar s’esvalotava. Tot i això, la participació va ser un èxit i, encara que algunes tripulacions es van retirar, altres van competir fins que va sonar el coet que va marcar el final de la jornada.

Durant cinc hores, els participants van capturar el major nombre de calamars i sípies. La puntuació va ser de 300 punts i 200 punts per peça respectivament.

La jornada va estar a l’altura de les expectatives, amb un ambient familiar que va acabar amb un dinar al restaurant Pic Nic Platja, als qui cal agrair la seva col·laboració, així com la de La Botiga del Mar i els representants de la Federació de pesca de Catalunya i l’Associació de pesca de Torredembarra. També mereix menció la col·laboració d’Albert Ribot, que avituallà generosament a tota la flota durant el transcurs de la prova, al Bar el Cafè que ens va preparar l’esmorzar i al personal del Port Torredembarra: contramestre, personal de marineria i d’administració.

Consulta la classificació i les fotos de la jornadacef 17.