Comunicat sobre Simulacre d’Emergència

Benvolgut usuari,

l’informem que el dia 17 d’octubre de 2017, a les 10:30h., Port Torredembarra realitzarà un simulacre d’emergència a la dàrsena esportiva.

En aquest simulacre col·laborarem amb Ports de la Generalitat, Protecció Civil, SEM, Guàrdia Civil, Mossos d’Esquadra, Policia Local, Bombers i l’Ajuntament de Torredembarra.

L’escenari del simulacre serà l’hipotètic incendi d’una embarcació situada al pantalà nº 6 on hi haurà un suposat ferit per cremades.

Es poden reproduir situacions aparentment reals, per exemple mitjançant la producció de fum, o explosió d’algun artefacte pirotècnic per facilitar una major adequació de les conductes dels participants.

Què és un simulacre d’emergència?
Un simulacre és un assaig o exercici d’ensinistrament pràctic de la manera d’actuar en cas d’emergència, segons el que preveu el Pla d’Emergència o Autoprotecció implantat a Port Torredembarra, en compliment del que estableix l’article 20 “Mesures d’emergències” de la Llei 31/1995 de Prevenció de Riscos Laborals i per altres normatives sectorials específiques d’obligat compliment en la nostra activitat.

Per a què serveix realitzar un simulacre d’emergència?
Per Port Torredembarra els simulacres tenen diversos objectius: entrenar a les persones més directament involucrades en les tasques de seguretat i lluita contra incendis, recordar el personal les seves tasques, funcions i accions en un cas d’emergència, revisar i comprovar els plans de seguretat i processos establerts, revisar les actuacions i coordinació dels grups i revisar el funcionament dels sistemes d’emergències.

Recomanacions per als nostres usuaris
Encara que només es tracta de la simulació d’una situació d’emergència, li preguem que segueixi les instruccions i col·labori amb personal que hi participarà de la mateixa manera que ho farien en una situació real.