Crònica de la Roca Foradada

Fa una setmana que vam celebrar la tradicional travessia de la Roca Foradada, la prèvia va començar divendres amb el Concurs de Pintxos del Pantalà: la tripulació del Ñeque va oferir caipirinyes i piscos, mentre que els guanyadors van ser els tripulants de l’embarcació Albatros del RCN de Tarragona , una pintxo basat en la tonyina com a matèria primera principal. Fins a onze embarcacions van participar en el concurs que un altre any més ens va fer gaudir d’una vetllada que ens va ajudar a agafar forces per al dia següent.

30 embarcacions es van donar cita el dissabte per competir per la primera plaça de la III edició de la Travessia de la Roca Foradada. La jornada va estar marcada pel bon temps, un dia clar i amb una brisa creixent: de 18 a 20 nusos sostinguts en cenyides, que va propiciar que les embarcacions escoraran fortament en les ratxes de Garbí. La regata va constar de tres trams: una cenyida a la Platja Llarga, una altra a Roc de Sant Gaietà i una altra fins a Torredembarra. A les 18.00 hores va entrar l’últim vaixell a port.

Posteriorment, vam celebrar el sopar i posterior lliurament de trofeus. També es van sortejar els premis. El restaurant Pic Nic Platja va acollir la trobada on participants i organitzadors van aprofitar per gaudir d’una jornada distesa. A la classe 1-2, l’embarcació Raquero va ser primera i Grop III segona, mentre que la tercera plaça va ser per a Salao Tu, de Manolo López Davaliña. Pel que fa a la classe 3-4, Quemas va finalitzar primera, Souleias, de Juan Víctor Monfort, segona i Eureka II, d’Eladio Vallina, tercera.

Des de Port Torredembarra volem agrair a tots els armadors i tripulants seva participació, sense la qual no seria possible la Travessia de la Roca Foradada. Esperem poder seguir comptant amb vosaltres el proper any, en la que seguirem treballant per fer d’aquesta una regata millor.