Mobiliari ecològic a Port Torredembarra

La gestió sostenible del Port de Torredembarra és un fet gràcies a l´implicació del seu equip humà i al compliment dels compromisos adquirits segons la implementació dels programes de Gestió Ambiental d´acord amb els requeriments de la norma UNE-EN ISO 14001 i EMAS. Els àmbits estructurats del programa fan referència a la millora de la qualitat ambiental, protecció i prevenció de la contaminació des de un punt de vista d´equilibri amb els aspectes socioeconòmics, informació i educació ambiental, cohesió social i gestió als sectors ambientals clau: energia, aigua i residus.

img_1577Amb aquesta idea, durant l’any 2016, s´ha optat per la instal·lació de mobiliari urbà sostenible en les recents obres d´acondicionament i modernització del Port amb un producte d´alta qualitat i amb reconeixements tant importants com el 1er Premi Ebreambient a la sostenibilitat 2011, producte seleccionat als prestigiosos Premis de disseny Delta Adifad i Premi al Disseny per al Reciclatge 2013 atorgat per l´Agència de Residus de Catalunya.

El mobiliari d´exterior instal·lat és concebut sota criteris d´ecodisseny i ecoinnovació en els processos productius. Segons l´ACV i estudi de petjada de C02 realitzat es demostra un estalvi d´impacte ambiental del 45% respecte d´altres productes convencionals. Els materials més utlitzats són l´acer corten que no necesita cap tipus d´acabat ni manteniment . Al mobiliari es substitueix la fusta per plàstic reciclat (amb garantia de procedència nacional ), molt resistent a la salinitat, i tampoc no li cal cap manteniment durant tota
la seva vida útil.

En línia amb la filosofia de Port Torredembarra, el nostre objectiu és el de continuar col·laborant amb un projecte que aposta per la sostenibilitat, i en la qual participen el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i l’Agència de Residus de Catalunya. Durant 2017 seguirem ampliant les nostres instal·lacions amb mobiliari ecològic que provingui, en un cent per cent, de materials reciclats i la fabricació del qual s’hagi efectuat sota criteris de respecte al medi ambient.