A través de les activitats del Campus Nàutic la Galera volem apropar els nens al mar i que gaudeixin de les múltiples activitats que si poden realitzar des del respecte per l’entorn i els essers vius que en formem part.

Amb les diferents activitats esportives, de lleure i ciència volem apropar els infants a assolir alguns els següents objectius:

-Viure experiències significatives al voltant del mar
-Respectar el medi ambient que ens envolta
-Conèixer la biodiversitat que ens envolta
-Passar-ho i gaudir de l’entorn amb seguretat
-La majoria de les activitats descrites a continuació tindran una durada d’una hora aproximadament. Cada dia faran activitats diferents i almenys una de cada bloc.

Les propostes que es detallen a continuació poden patir alguna modificació i fins i tot pot haver alguna incorporació, però esperem que us pugui ajudar a entendre quin tipus d’experiència tindran els vostres fills durant les setmanes que estiguin al Campus.

1.- ACTIVITATS AIGUA
Aquest grup conté algunes de les activitats estrella i de les més ben valorades pels nens… gaudir del mar i ser capaç de navegar amb caiac o paddel surf els fa sentir com autèntics mariners.

CAIAC
És l’activitat estrella del Campus Nàutic la Galera, on els participants aprendran a navegar amb caiacs dobles. A través del caiac introduïm conceptes bàsics de navegació, i realitzem diversos jocs per gaudir del mar i l’exploració de la Costa.

SUP (PADDLE SURF)
Un dels esports nàutics que està més de moda i que ens permet fer tota mena de jocs, equilibris, acrobàcies i activitats sobre les taules de paddle surf. Els infants sempre naveguen en parelles i les activitats pretenen desenvolupar el treball en equip i la cohesió del grup.

BODYBOARD
Aquesta activitat ens permet gaudir de les onades i del mar des de la mateixa platja. Els infants seguint les instruccions del monitor i amb la ajuda de les taules de Bodyboard jugaran amb el mar i surfejar les petites onades de la platja.

SNORKEL*
Gràcies a aquesta activitat podrem descobrir en primera persona la riquesa del mar, veurem la fauna i flora que s’amaga sota l’aigua. Una de les activitats a través de la qual és més fàcils aprendre a estimar i respectar el mar.

*Aquesta activitat està condicionada a les condicions del mar i de disponibilitat dels proveïdors (empresa diving).

JOCS d’AIGUA
Activitats i jocs d’equip que tenen com nexe comú entre totes que es desenvolupen dins l’aigua. L’única finalitats d’aquests jocs és passar-ho be i gaudir dels companys i de l’estiu d’una manera autèntica.

CATAMARÀ
Activitat destinada a compartir amb la família una estona màgica navegant amb un catamarà espectacular i descobrir des d’una perspectiva única la costa de Torredembarra i alguns dels espais on els nens hauran realitzat les diverses activitat al llarg de la setmana.

2.- ACTIVITATS OUTDOOR
L’aventura continua fora del mar amb diverses activitats que ens permeten gaudir de l’entorn proper; la platja, el bosc… i a la vegada d’activitats no tant vinculades a la navegació però igualment divertides i dinàmiques.

ESCALADA
A través de jocs bàsics d’escalada en el rocòdrom del Port de Torredembarra proposarem diferents activitats i reptes que els infants hauran d’assolir, seguint sempre les consignes de seguretat del monitor. Activitats senzilles, però que suposen un gran repte pels infants i que ens permet desenvolupar les ganes de superar-se.

COSTERING
Aquesta és una activitat per descobrir l’entorn natural del roquer de Torredembarra. Una petita excursió des de les nostres instal·lacions que ens portarà per un recorregut en el que descobrirem espais naturals i realitzarem alguns jocs i dinàmiques per entendre els ecosistemes propers al mar.

ROLLER
Aquesta activitat consisteix en patinar per una zona delimitada. L’objectiu principal de l’activitat és passar-ho be, superar amb èxit les proves d’agilitat i lliscar sobre l’esfalt pels diferents circuit que proposaran els monitors. Els infants que en tinguin poden portar el seu patinet.

ESTELS
Una activitat molt senzilla però que ens ajuda ha entendre el vent i aprenem a jugar-hi amb els estels. Aprendran a muntar i col·laborar per fer-los volar tanta estona i tant amunt com sigui possible.

JOCS de PLATJA
Tota mena de jocs per gaudir de la platja i crear millorar les relacions del grup d’una manera desenfadada i divertida. Activitats amb pilota, pales, disc volador i castells de sorra que ens permetran gaudir de les activitats de platja que són 100% d’estiu.

3.- ACTIVITATS de CIÈNCIA i APRENENTATGE
Les activitats d’aquest grup estan molt encarades a l’aprenentatge d’una seria de conceptes i valors, així com a la realització d’una sèrie de tallers. Els continguts de les activitats i tallers estan molt vinculats al mar i al coneixement i respecte d’aquest medi.

JOC del VENT
L’objectiu principal d’aquest joc és aprendre ha entendre d’on bufa el vent i les nocions bàsiques de com pot influir-nos. Els més petits faran un taller senzill per construir un molí de vent o un mini estel, els més grans faran una mena de gimcana amb probes més mogudes vinculades al vent.

NUSOS
Aquest taller els permet descobrir alguns dels nusos més típics del món mariner i a la vegada crear un petit record del Campus per prendre cap a casa. Pel grup dels Corsaris (11 a 14 anys) combinem el taller amb una activitat de descoberta o ells mateixos hauran de buscar la manera per aprendre a fer alguns dels nusos necessaris pel taller.

BIÒTOPS
Aquest és un dels nostres tallers estrella que ens serveix per entendre la importància i el funcionament dels Biòtops. Aquestes any amb alguns canvis i novetats per treballar la cohesió de grup, el treball amb equip i la creativitat del grup.

EXPLORACIÓ SUBMARINA
Aprendre a reconèixer, identificar i valorar la flora i la fauna del mar és un dels principals objectius del Campus i aquesta activitat permetrà als nens conèixer algunes de les especies que hi ha als espais on realitzem les activitats. Veure i descobrir crancs, petits peixets, anemones… els fa sentir com petits exploradors marins.

PESCADORS
Aquesta és una activitat pensada pels grups més grans i a través de la qual volem apropar els nens al món pesquer. Conèixer els oficis, les arts, els secrets i els vaixells dels pescador els apropa més al respecte pel mar i a tot el que l’envolta.