Informació actualitzada de l’estat d’alarma

Por Alejandro Díaz / 2 de maig de 2020

Benvolguts clients i navegants,

En relació a l’actual estat d’alarma, els informem que el conjunt de el sector portuari i de les empreses nàutiques, així com des de les associacions nàutiques i esportives estatals i autonòmiques, s’està treballant perquè tots els usuaris de el sector nàutic i la navegació recreativa puguin acudir com més aviat a visitar i supervisar les seves embarcacions en els seus respectius ports, així com practicar la navegació i els esports nàutics al mar. Port Torredembarra, a través de la seva web, els facilita la documentació que ens van proporcionant les autoritats competents perquè puguin informar-se de el procés de desescalada general i el propi del nostre sector.

Els agraïm la seva col·laboració davant aquesta situació i l’interès mostrat pels nostres comunicats. Els recordem que poden seguir acollint-se als nous serveis que hem implantat al Port, com el # apeudepantalà o el servei de custòdia d’embarcacions.

En nom de tot l’equip de treball de Port Torredembarra esperem veure’ls aviat.

Documentació actualitzada a dia 11 de maig de 2020:

Boletín Oficial del Estado (16 / 5 / 2020)

Fase 1 desconfinament ports esportius  (11 / 5 / 2020)

– Aclaraciones navegación de recreo fase 0 y I (11 / 5 / 2020)

– Boletín Oficial del estado  (10 / 5 / 2020)

– Protección Civil Catalunya (1 / 5 / 2020)

– Boletín Oficial del Estado (1 / 5 / 2020)

– Desescalada náutica (1 /5 /2020)

– Nota complementaria (1 / 5 / 2020)

– Nuevas medida COVID-19 en puertos deportivos (1 / 5/ 2020)

Donatiu a l’ONG Médicos sin Fronteras

Por Alejandro Díaz / 5 de febrer de 2020

Gràcies a la participació a la Regata Solidària de Nadal, des de Port Torredembarra hem pogut fer un donatiu a l’ONG Médicos sin Fronteras de 440 euros. 

Per fer-se una idea, amb només 15 euros es pot comprar sèrum de rehidratació i sets de perfusió intravenosa per a tres persones.

Amb 30 euros es pot disposar d’un kit per fer una transfusió de sang a una persona ferida.

Des de Port Torredembarra no podem deixar d’agrair a tots els que van participar d’una iniciativa solidària amb la qual cada any tractem d’ajudar a un ONG.

Aprofitem l’ocasió per posar en valor la tasca que desenvolupa Médicos sin Fronteras i animem a col·laborar amb ells tot l’any.

Regata de Nadal 2019-2020

Por Alejandro Díaz / 10 de desembre de 2019

El proper dissabte 14 de desembre celebrarem la nostra tradicional Regata de Nadal. Els vaixells que participin en l’esdeveniment tindran amarradors gratuïts a Port Torredembarra des de dissabte 6 al diumenge 21 de desembre de 2019.

El 50% dels ingressos dels drets d’inscripció serà donat a Metges Sense Fronteres, una organització mèdica i humanitària internacional que aporta la seva ajuda a les víctimes de desastres naturals o humans i de conflictes armats, sense cap discriminació de raça, sexe, religió, filosofia o política. Aquesta organització va rebre el Premi Nobel de la pau el 1999.

La jornada de regata es completarà amb el sopar de Nadal que celebrarem al restaurant en la qual podran participar tant els propis inscrits a la competició com els seus familiars i amics.

Després de sopar es repartiran tres premis entre els millors classificats. El primer rebrà una paleta de pernil ibèric; el segon, un xoriço ibèric i el tercer, un fuet ibèric.

Aprofitarem també per fer el lliurament de trofeus als tres primers classificats de cada classe de la XIII Lliga de Creuers de Port Torredembarra.

Inscripció

Com en edicions anteriors, caldrà presentar a l’edifici de Capitania de Port Torredembarra el Formulari d’Inscripció (descarregar aquí).

A més, és possible consultar l’Anunci de Regata.

Recollida d’aliments

Com cada any ens sumem també a la campanya de recollida d’aliments de Càritas. Des del 26 de novembre fins al 31 de desembre disposem d’un punt de recollida a les oficines de Capitania a Port Torredembarra. Podeu col·laborar amb qualsevol tipus d’aliment no perible, així com productes de neteja personal com gel o xampú.

En defenses, quantitat i tamany importa

Por Port Torredembarra / 11 de febrer de 2019
 •  La mida

En les defenses la mida sí que importa. Però quines dimensions hem d’escollir? Quan dubteu, trieu la més gran encara que amb certs límits, ja que després haureu de guardar-les en algun cofre de l’embarcació. Alguns vaixells de motor tenen instal·lades a ambdues amures unes graelles subjectes al balcó en què allotjar les defenses quan estan no estan sent utilitzades.

La taula següent és una guia útil

Eslora                       Defensa cilíndrica         Defensa esfèrica
Fins a 15 peus         7 centímetres                 No recomanada
Des de 16 a 20′      10 centímetres               20 centímetros
Des de 21 a 25′       12 centímetres              20 centímetros
Des de 26 a 30′      15 centímetres              30 centímetros
Des de 31 a 35′       15 centímetres              30 centímetros
Des de 36 a 40′     20 centímetres              40 centímetros
Des de 40 a 50′     25 centímetres              50 centímetros

 • La quantitat

El nombre de defenses que s’han de col·locar, independentment de l’eslora de l’embarcació, és un mínim de sis defenses i una setena de major diàmetre que la resta.

Farem servir, almenys, una defensa cada 2,5 metres, amb un mínim de 3 per banda.

 •  Col·locació

Si anem a lligar de costat a un moll, l’habitual és col·locar les defenses just per sobre de la línia de flotació sense que arribin a tocar l’aigua. L’alçada mitjana de la defensa ha de coincidir amb la part més amenaçadora del pantalà.

Si anem a abarloar el vaixell a un altre, la col·locació correcta de les defenses és encara més important ja que els danys poden ser més greus. Col·locarem les defenses a la zona més ampla de l’embarcació i a una alçada suficient per protegir les dues bordes.

Jornada de portes obertes a la seu de la recentment creada Associació Club de Mar Torredembarra

Por Port Torredembarra / 6 de febrer de 2019

El passat dia 2 de febrer es celebrà una jornada de portes obertes a la seu de la recentment creada Associació Club de Mar Torredembarra, situada a al nostre port.

La jornada es va iniciar a les 19h amb un tast vertical de vins de tres anyades del celler Tintoré de Vimbodí i Poblet.

Continuant amb la degustació de plats elaborats pels socis, en un ambient amigable i divertit. El Club de Mar Torredembarra, una associació sense ànim de lucre, ha estat creat recentment un grup d’amics del port per tal de difondre la cultura marinera, fomentant tot allò relacionat amb el mar i la gastronomia. Una entitat oberta a tots aqueslls que desitjin disposar d’un racó amb ambient nàutic on fomentar l’amistat.

Consells per millorar les defenses de les embarcacions

Por Port Torredembarra / 30 de gener de 2019

Després dels últims temporals hem detectat al port un bon nombre d’embarcacions que disposen de defenses en mal estat, insuficients, de dimensions incorrectes o mal col·locades, provocant desperfectes a les embarcacions veïnes o en la seva pròpia.

Especialment, a partir de la tardor, els vaixells que estan a la superfície es mouen molt més que la resta de l’any pel que a més de triar correctament les defenses és fonamental saber col·locar-les perquè siguin eficaços.

Les defenses són el para-xocs del vaixell i el seu bon estat i ús apropiat és tan important com efectuar una bona maniobra d’amarratge. Són els elements que protegiran el casc enfront de cops i rascades.

La seva funció és, per tant “defensar” el casc del vaixell de qualsevol cop que, segons la violència amb la qual es produeixi, pot arribar a provocar danys de diversa consideració.

Classes de defenses:

El material més habitual a la fabricació de les defenses és el PVC amb un matalàs interior d’aire per absorbir l’impacte. Aquest material garanteix una bona absorció dels xocs sempre que la pressió d’aire sigui l’adequada. També han de suportar els efectes del sol ja que amb el temps, el sol les anirà deteriorant.

Respecte al tipus de defenses que ens podem trobar podem parlar de:

 • Defenses cilíndriques:
  Són la solució més econòmica i senzilla d’instal·lar per protegir la majoria dels amarradors i quan el vaixell està en el moll o abarloat. Es poden col·locar verticalment o horitzontalment per protegir una major longitud. La seva longitud ha de ser igual a 2/3 de l’alçada de l’obra morta del seu vaixell.
 • Defenses planes:
  Són rígides i es fabriquen amb escuma de polietilè. S’usen quan l’espai entre dos vaixells és molt reduït. Tenen l’avantatge que ni rodolen ni s’aixequen. A més de protegir una àmplia superfície i no embrutar el casc. També es poden utilitzar per a embarcacions pneumàtiques ja que s’adapten molt bé a les seves formes.
 • Defenses de Proa:
  Són inflables i es fabriquen amb PVC. S’usen per a protegir la roda o part frontal ja que per la seva forma es col·loquen molt bé a la proa de l’embarcació.
 • Defenses de Popa:
  Són inflables i es fabriquen amb PVC. S’usen per protegir la zona posterior ja que per la seva forma es col·loquen molt bé a la popa de l’embarcació.
 • Defenses adaptables:
  Són inflables i es fabriquen amb PVC. Són un model de defensa més modern i amb múltiples funcions gràcies a la seva facilitat d’adaptació. Es poden utilitzar per protegir l’embarcació i per tapar les possibles zones de contacte del moll o pantalà.
 • Defenses d’esglaó:
  A més de protegir el costat de l’embarcació, també serveixen per facilitar l’embarcament des del pantalà.

Torna la Regata de Nadal a Port Torredembarra

Por Port Torredembarra / 23 de novembre de 2018

El proper dissabte 8 de desembre celebrarem la nostra tradicional Regata de Nadal. Els vaixells que participin en l’esdeveniment tindran amarradors gratuïts a Port Torredembarra des de dissabte 1 al diumenge 16 de desembre de 2018.

El 50% dels ingressos dels drets d’inscripció serà donat a Proactiva Open Arms és una organització no governamental i sense ànim de lucre la principal missió és rescatar del mar als refugiats que arriben a Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa.

La jornada de regata es completarà amb el sopar de Nadal que celebrarem al restaurant La Quilla d’en Xavier en la qual podran participar tant els propis inscrits a la competició com els seus familiars i amics.

Després de sopar es repartiran tres premis entre els millors classificats. El primer rebrà una paleta de pernil ibèric; el segon, un xoriço ibèric i el tercer, un fuet ibèric.

Aprofitarem també per fer el lliurament de trofeus als tres primers classificats de cada classe de la Lliga de Creuers de Port Torredembarra.

Inscripcions i informació
Com en edicions anteriors, caldrà presentar a l’edifici de Capitania de Port Torredembarra el Formulari d’Inscripció (descarregar aquí).

A més, és possible consultar l’Anunci de Regata i el Menú de Nadal del sopar.

Recollida d’aliments
Com cada any ens sumem també a la campanya de recollida d’aliments de Càritas. Des del 26 de novembre fins al 31 de desembre disposem d’un punt de recollida a les oficines de Capitania a Port Torredembarra. Podeu col·laborar amb qualsevol tipus d’aliment no perible, així com productes de neteja personal com gel o xampú.

I Concurs de còctels del pantalà i Regata Nocturna

Por Port Torredembarra / 4 d'octubre de 2018

Aquest dissabte vam celebrar a Port Torredembarra nostra primera edició de la Regata Nocturna. Si vols conèixer tots els detalls, pots consultar-los descarregant el nostre annex. La regata inclourà un concurs de còctels que celebrarem el mateix dissabte a la terrassa al costat de Restaurant Lisa-Marc. A la nostra pàgina de Facebook ja t’hem donat alguna que una altra proposta pirata que et deixarà ‘grogui’.