Reciclatge amb fins solidaris

Des de Port Torredembarra volem donar difusió a la campanya Taps per a una nova vida, promoguda per la Fundació Seur. Aquest projecte té com a principal finalitat facilitar als nens sense recursos els aparells ortopèdics que no es faciliten per altres mitjans i mitjançant el reciclatge de taps de plàstic. Si vols saber més detalls sobre com col·laborar amb ells, només has de visitar la seva pàgina web. És molt senzill i amb una senzilla tasca (bàsicament, guardar els taps de plàstic que vagis a rebutjar i portar-los a un punt SEUR) estaràs contribuint al reciclatge d’un compost potencialment perillós per a la supervivència dels nostres mars i oceans en un material que contribuirà a millorar la qualitat de vida de nens en risc d’exclusió

El plàstic és més que un problema per al nostre planeta. Està previst que l’any 2050 -amb prou feines dins de trenta anys-, els nostres mars i oceans continguin les mateixes tones de peixos que de plàstic. Així ho afirmen experts científics en un article publicat a El País Semanal. És urgent, per tant, prendre mesures davant el que seria una autèntica catàstrofe ambiental. Posar remei és a les nostres mans i el primer pas és prendre consciència d’això.

Però això no n’hi haurà prou si no actuem. Per això, us proposem unes recomanacions de Greenpeace que tots podem fer de forma molt senzilla:

  • Evitar les bosses de plàstic d’un sol ús. Utilitzar bosses de roba, cistelles o carros.
  • Prioritzar la compra d’ampolles i envasos reutilitzable i / o retornables.
  • Comprovar els ingredients de les teves cosmètics i evitar els productes amb microplásticos: polietilè (PE), polipropilè (PP), PET, PMMA i / o niló.
  • Rebutjar envasos i estris d’un sol ús com gots, coberts o palletes.
  • Dipositar els residus plàstics al contenidor adequat. Evitar articles amb excés d’embalatge (ex. Safates de porexpan plasti cades). I prioritzar els productes a granel.

I, finalment, vam aprofitar per recordar a totes les persones que fan ús de les instal·lacions de Port Torredembarra que continuem amb la nostra campanya ‘Zero residus al mar‘, amb la qual anem a premiar a l’armador que més rebuts Marpol hagi generat amb un circuit termal, massatge i sopar a l’hotel de quatre estrelles Gran Claustre, Restaurant & Spa, situat a Altafulla i lliurarem un diploma en què es reconegui les bones praxis dels armadors que optimitzin la gestió de residus especials.