Crònica de la sortida al mar amb l’Associació La Matinada

Un cop més s’ha celebrat a les nostres aigües el baptisme de mar, que com cada any els argonautes de la Matinada ho fan a bord de velers dels confrares de Regats Torre, acompanyats per les seves monitores, i al capdavant de tots el seu almiranta Julia Ramón . Més que batejats confirmats, ja que vénen repetint durant anys i ja s’ha transformat la metafòrica cerimònia en una agradable i divertida reunió d’amics. 

Si bé no assolellat, va acompanyar a l’inici el bon estat de la mar, encara que va canviar una mica obligant-nos a tornar a port abans del previst. No hi va haver de lamentar indisposició alguna gràcies a la veterania d’aquests marins pel temps que portem realitzant aquestes petites singladures que gaudim cada any amb l’agrupament, i l’alegria d’aquests amics i els seus monitores.

Com cada any va finalitzar la jornada amb un esplèndid aperitiu sota una pèrgola del port, del qual poca vianda sobrar donat la gana despertat per la dura travessia, i aquesta hora indecisa entre l’apetència i les ganes de menjar …

La feliç jornada va transcórrer entre la pena de la mort el dia anterior de Frances Vives, conegut com Siscu del Papaya. Ell era Patró de la Fundació Onada, institució dedicada a la integració social i laboral de persones amb discapacitat psíquica, i fa anys va tenir la idea de passejar en veler als alumnes de l’Matinada de Torredembarra, entitat sense ànim de lucre, i col·laboradora de l’esmentada Onada, que es dedica a organitzar activitats per a aquestes persones acompanyant-les els caps de setmana per monitores voluntàries.

Siscu va ser el promotor d’aquesta activitat, padrí de baptisme i almirall d’aquests argonautes, que com aquells, cada any ens animava, per assolir el velló d’or, símbol de la felicitat… D.E.P.