Crònica de la II Travessia Illes Columbretes

El passat cap de setmana vàrem celebrar a Port Torredembarra la II Travessia Illes Columbretes, on els participants van poder competir en dos recorreguts que incorporaven aquest enclavament únic del nostre entorn. L’embarcació Salao Tu, del patró Manolo López Davaliña, va resultar guanyadora en la versió llarga, mentre que les embarcacions Grop Port Torredembarra, de Diego de les Heras Ubieta, i Barakah, de José Daniel Martín, van resultar segona i tercera respectivament en aquest traçat. Per la seva banda, l’embarcació Eureka II, d’Eladio Vallina, va resultar vencedora dins de la versió curta, seguit de Souleias, de Juan Víctor Monfort, i d’Aran II, de Xavier Riba.

A la Travessia van participar 17 embarcacions inscrites, tant amb base en el nostre port com procedents del RCN de Barcelona i Tarragona, Club Nàutic de Vilanova i del Club Nàutic de Salou. La II Travessia Illes Columbretes va finalitzar el recorregut amb un primer temps oficial d’arribada de 33:37:28 i va transcórrer sense cap incidència important amb una meteorologia variable que ha acompanyat favorablement a la flota participant.

L’esdeveniment va començar divendres passat amb la sortida a les 17:30 hores amb 18 nusos sud i cenyida rumb a les Illes Columbretes amb role final sud-est entre 18 i 20 nusos. De matinada va baixar el vent a 5 nusos sense arribar a l’encalmada. Es va procedir a la marrada de l’Illa Grossa per babord i tornada a port en popa rodona. L’arribada va estar molt igualada per a la majoria de la flota, tant de la travessia curta com de la llarga.

Dissabte es va produir la sortida a les 11:00 hores; una jornada marcada pel vent feble de component sud, rolant a partir de les 15:00 hores a sud-oest i augmentant 15-20 nusos, fet que va provocar un difícil avanç dels vaixells de menor eslora. Després d’aconseguir el Far de Tortosa amb 15-20 nusos de cenyida i mar formada, es va produir la tornada de empopada amb 15-17 nusos. La jornada va estar marcada per la lluita entre Eureka II i Aran II.

En resum, va ser una travessia tècnica i tàctica, que va mostrar la perícia de la flota. El dinar i lliurament de trofeus va ser realitzat al Restaurant Blau Marí de Port Torredembarra, on tant patrocinadors com a participants i organització vam gaudir d’una jornada entranyable.

Des de Port Torredembarra volem agrair la participació als navegants, als patrocinadors i a tot l’equip de treball del port i esperem tornar a trobar-nos en la tercera edició de la Tavesía Illes Columbretes.

Clasificacions:

VERSIÓ LLARGA
1º classificat general: Salao Tu, Manolo López Davaliña.
2º classificat general: Grop Port Torredembarra, Diego de las Heras Ubieta.
3º classificat general: Barakah, José Daniel Martín.
1º classificat temps real: Salao Tu, Manolo López Davaliña.
1º classificat A2: Salao Tu, Manolo López Davaliña.

VERSIÓ CURTA
1º classificat general: Eureka II, Eladio Vallina.
2º classificat general: Souleias, Juan Víctor Monfort.
3º classificat general: Aran II, Xavier Riba.
1º classificat temps real: Eureka II, Eladio Vallina.
1º classificat A2: Eureka II, Eladio Vallina.
1º classificat classe promo: Golafre, Jaume Hernández.
Premi a l’ embarcació que va romandre més temps a l’aigua: Princesa Primero, Alejandro Balsells.

Pots veure les fotografies de la jornada en el nostre apartat dedicat a les regates.