Crònica de la V Travessa del Golf de Sant Jordi

El passat dissabte 30 de juliol es va celebrar la cinquena edició de la Travessa del Golf de Sant Jordi, que va partir, un cop més, des de Port Torredembarra. La jornada va començar amb un esmorzar de benvinguda a les instal·lacions del Port. Una hora més tard es va celebrar la reunió de patrons. La travessa va estar marcada pel poc vent i, lamentablement, malgrat avançar la sortida a la Platja Llarga de Tarragona, la decisió no va ser suficient perquè poguessin arribar un major nombre d’embarcacions a l’hora prevista. La majoria dels participants van amarrar al Port de Sant Jordi, i la resta resta de la flota al Port de Calafat.

El Comitè va considerar dues classes: la general i els que no van utilitzar ‘SPI’ o ‘Genaker’; d’aquesta manera, va prorrogar l’hora d’arribada, atès que havia embarcacions a la vista navegant a vela i es va considerar la decisió més justa. Els trofeus es lliuraran durant el proper concert del cicle Els Concerts d’Estiu a la Terrassa del Mar a la terrassa del Port Torredembarra (proper dia 19 d’agost), cicle a què molts dels participants en la regata es van sumar a la jornada prèvia del divendres. Els trofeus també es poden recollir a l’edifici de Capitania.

Els tres primers classificats de la general van ser les embarcacions Dunic, Eureka i Golafre, totes de la RNC Barcelona. L’embarcació Ñeque, de Port Torredembarra, va finalitzar en la quarta posició. Els classificats sense ‘Genaker’ van ser els vaixells Aran II i Río Cinca, a la cinquena i sisena posició respectivament. En total van participar 15 embarcacions a la competició.

Sopar ‘Joposo’

La competició no va acabar amb l’arribada de les embarcacions, ja que el sopar també va comptar amb l’ingredient de la ‘competició’. Cada vaixell va presentar el seu sopar acompanyat de la corresponent beguda. Les millors receptes van ser també premiades. El guanyador va ser Mariano del Rampell amb el seu elaborat plat ‘Cunill arrabassat’. La festa va continuar amenitzat amb l’orquestra José María i animada per la parella Virvic i Anchris.

Captura