Informació de la Reserva Natural de les Illes Columbretes

A l’arxipèlag de les Columbretes es troben a disposició dels Navegants fins a 16 boies de lliure utilització i gratuïtes. 10 es van Troben a l’interior del port de l’illa Grossa (Tofiño), 3 a la part de ponent de la mateixa illa, 2 a l’illot de la Foradada i 1 Capturaen el de la Ferrera. Les boies no es poden reservar.

Quan estigui arribant a les illes, poseu-vos en contacte amb el personal de la reserva a través del canal 9 de la banda marina i se li donaran Instruccions més precises sobre com i on amarrar, les visites a L’illa Grossa, etc. Poden passar la nit amarrats en una boia. Només es pot pernoctar. En les 10 boies de l’entorn de l’illa Grossa. No cal permís. No es pot tirar l’àncora. Un cop amarrat pot passar el temps que Vulgui, sempre tenint en compte que hi ha una prelació en l’ús De boies establerta pel Ministeri.

Si desitgen fer una visita a terra ho han de sol·licitar en arribar a L’Illa, també pel canal 9. La visita és guiada (per un tècnic o per un dels guardes), ja que no es pot desembarcar per lliure, i per descomptat gratuïta. Han de saber que hi ha una quota diària de visites que poden desembarcar i es va reservant la visita segons arriben els vaixells, així que els aconsello que, si desitgen baixar, ho diguin el més aviat possible, un cop arribin a l’illa Grossa.

Poden bussejar a pulmó o nedar sense necessitat de permís, això sí, no es poden trepitjar els fons ni pujar a les roques. Si desitgen bussejar amb ampolles sí que necessiten demanar un permís previ al Ministeri de Agricultura, alimentació i Medi Ambient (tel.964759317).

No obstant això, hi ha restriccions en la utilització de les boies, depenent de l’eslora de l’embarcació. Per això, si la seva embarcació té 15 m. d’eslora o més, o si desitgen més informació de qualsevol tema relacionat exclusivament amb la zona marítima poden dirigir-se a la responsable tècnica al telèfon 964723650.

Poden ampliar la informació a l’arxiu adjunt.