El cicle de visites a escolars a Port Torredembarra finalitza amb una participació rècord de 280 alumnes

Al llarg de l’últim mes, un total de 10 classes de primària dels CEIP Antoni Roig, L’ Antina i Molí de Vent han participat en visites guiades a les instal·lacions i l’entorn de Port Torredembarra. L’objectiu és apropar als més petits al medi ambient, al procés industrial, i fomentar tant el seu coneixement com el respecte a la biodiversitat de la zona. En aquestes visites han participat un total de 280 alumnes. Image-20160519 (15)

Cada visita començava amb la benvinguda a l’edifici de Capitania per mostrar-los el dia a dia de l’activitat del Port: les instal·lacions, els serveis que prestem, els diferents llocs de treball dins el Port. Posteriorment, els alumnes coneixen com es va construir el Port, la biblioteca marinera, els mitjans de comunicació que utilizem al port, com lla ràdio d’un antic vaixell de pesca, les diferents zones del Port i els penya-segats del Roquer, així com la toponomía d’aquest, que utilitzaven per orientar-se els antics marins).

Després d’una pausa per esmorzar, els alumnes arriben a la zona de l’escar (la zona industrial). Allà oferim una demostració de com surt un vaixell al mar amb el travelift (la grua pòrtic de cinquanta tones). Els mostrem les parts d’un vaixell i els mariners els imparteixen un taller de nusos mariners. La diversió continua quan es realitza un joc amb el codi internacional de senyals.

La Confraria de Pesca és la següent parada. Allà els alumnes poden veure com els pescadors cusen les xarxes i descarreguen el peix. La visita continua a la fàbrica de gel i, amb sort, poden jugar amb els pops que han pescat. Després arriba l’hora de donar la volta per El Roquer i el nostre capità, Oriol, els ensenya els fòssils i les coves del contraban.

Les visites, que són totes gratuïtes, acaben amb un petit obsequi: una motxilla del Port, un dossier d’activitats i el tros de cap amb el qual van realitzar el taller de nusos mariners per que puguin contimuar practicant.