Crònica de la Travessia de la Roca Foradada

El passat dissabte una vintena d’embarcacions van competir en la tradicional travessia de la Roca Foradada, organitzada pel Port Torredembarra en col·laboració amb el grup d’entrenament Regates Torre. El ‘Stamiz’ es va imposar dins el grup ORC finalment en aquesta regata costanera de, aproximadament, 16 milles. Al seu torn, el ‘Dunic’ va aconseguir vèncer en gairebé cinc hores dins del grup Promoció. El bon clima entre els participants va contrastar amb una jornada en què el mal temps també va ser protagonista.DSC_0881

El dia va començar gris i amb una previsió meteorològica de pluja i vents forts de component Est. Encara que els núvols es van mantenir, el vent va ser feble, sobre uns 12 nusos i mar de llevant. Després del tradicional esmorzar, la reunió de patrons es va realitzar a la Gelateria Iceberg, on es van exposar les instruccions i es van tractar els aspectes tècnics de la regata. El recorregut va ser una travessa costanera d’unes 16 milles. Els primers a arribar van ser les embarcacions de major eslora que van aconseguir fer la travessa en tres hores i vint minuts. Les embarcacions de menor eslora es van trobar amb una encalmada i role del vent a component sud, amb el que van esgotar el temps límit establert.

A dos quarts de vuit de la nit va ser la trobada al Restaurant Al Capone vaig donar Franco, on es va celebrar el tradicional sopar de tripulants i el lliurament de trofeus, tant de la regata com del concurs de pintxos del pantalà, així com sorteig de diferents premis oferts pels patrocinadors i pel port.

Classificacions

Grup ORC
1r: Stamitz 3h 20 ’22’ ‘
2n Grop III 3 h 51’54 ”
3r Eureka 5h 07 ’28’ ‘

Grup Promoció
1º Dunic 4h.45 ’32’ ‘

Concurs de pintxos d’El Pantalà

Es va celebrar durant la jornada prèvia, el divendres 6 de maig. El dia estava gris i amenaçava pluja, així que en lloc de muntar el concurs al pantalà, el restaurant Al Capone di Franco va cedir la seva terrassa per poder fer el sopar concurs. Els pintxos van estar a l’alçada de la competició; cada vaixell participant va fer la seva aportació. Els pintxos es van situar en les taules per a la seva degustació amb el seu corresponent cartell amb el nom del vaixell. Els tripulants van disposar d’una cartilla on van poder puntuar cada pintxo de l’1 al 10. Finalment el vaixell guanyador va ser el Acala, amb port base a Torredembarra.

Descàrrega les fotos de la jornada.

Descàrrega la classificació detallada
.