Crònica de la regata d’ Illes Columbretes

En una regata molt disputada, i que va comptar amb la participació de la coneguda regatista Anna Corbella amb el “Peor para el sol” (A2), els primers classificats per als tres grups de classificació, tots tres puntuables per al Campionat de Catalunya de solitaris i A2 i per al Campionat de Catalunya de Regates d’altura de Creuers, van ser: l’“Stamitz”, d’Oriol Tintoré Espuny (tripulació); el “Grop III”, de Diego de las Heras Ubieta (A2), i el “Salao tú”, de Manuel López Dabaliña (solitari). La primera posició de la categoria Promoció va endur-se-la l’ “Eureka II”, d’Eladio Vallina.

Davant d’una previsió meteorològica força adversa, el primer dia de la regata els organitzadors de la prova –per votació majoritària dels patrons- van haver de modificar el recorregut de la prova, que finalment va ser de 60 milles, amb navegació nocturna i diürna, i que va realitzar el recorregut Port Torredembarra – Platja Llarga de Tarragona – La Murtra – Port Torredembarra. Els vaixells participants van haver de superar una intensitat de vent d’entre 20 i 30 nusos, amb ràfegues de fins a 35 nusos, en una sortida variada, intensa i exigent, i alhora divertida.

Pel que fa al recorregut costaner de la classe promoció, aquest va realitzar-se dissabte, i a causa del vent –que va mantenir-se força inestable, amb una intensitat de 25/30 nusos-, va resultar una regata molt tècnica, que va posar a prova embarcacions i tripulació. Només cinc dels 14 inscrits van poder acabar la prova, amb especial menció a les tres embarcacions de menys de 8,5 metres d’eslora que sí van finalitzar. El recorregut final va ser Port Torredembarra – Platja Llarga de Tarragona – Roda de Barà – Port Torredembarra, amb una distància total de 16,7 milles.

Puntuació classificacions definitives:

Classe Tripulació:
1º classificat Stamitz, Oriol Tintoré Espuny
2º classificat Nirvana Tres, José Martín Santiago.
3º classificat Ñeque, Quim Orts

Classe A2:
1º classificat Grop III de Diego de las Heras Ubieta
2º classificat Dimna, Guillermo Díaz Pitarch
3º classificat XMerit, Tito Moure Portillo

Classe Solitari:
1º classificat: Salao tú, Manuel López Dabaliña
2º classificat: Alfin, Marc Miró

Classe Promoció (recorregut costaner)
1º classificat Eureka II, Eladio Vallina
2º classificat Aran II, Xavier Riba.
3ª classificat Atrapavents, Francisco Garcöa.

El lliurament de premis va tenir lloc el diumenge dia 10, al restaurant Blau Marí del Port, després d’un dinar amb tots els participants. L’acte va comptar amb l’assistència de tots els regatistes, en un ambient molt agradable i familiar.

A més, la I Regata Illes Columbretes retia homenatge al company de regates del Port Federico Sánchez Peral, desaparegut el passat mes de gener; en un moment molt emotiu de l’acte de lliurament, la família i amics de flota de Sánchez Peral van rebre una placa dels companys de mar i un trofeu del Port al seu honor.


Descarregar fotos de la jornada