Dragatge de la bocana del port

A finals del mes d’octubre de l’any passat vam iniciar el dragatge de la bocana del port. Durant aproximadament una setmana es van extreure 36.000 m3 de sorra que ha estat abocada equitativament a la platja d’Altafulla. Amb aquesta actuació s’han resolt els problemes de profunditat de la bocana del port i contribuint a la recuperació de la platja. L’actuació es va dur a terme pel Port Torredembarra amb l’autorització del Ministeri de Medi Ambient i la Direcció General de Costes de la Generalitat de Catalunya.

draga2

Les mànegues de la draga , de 60 mt d’eslora van abocar un total de 36.000 metres cúbics de sorra a una profunditat d’entre 2 i 4 metres, i serà la dinàmica litoral que de forma natural la distribuiran al llarg de la façana marítima. Un sistema que afavorirà una millor i més natural fórmula de reposició de la sorra.

 Per dur a terme les tasques, es van prendre totes les mesures terrestres i marítimes possibles per tal de garantir la seguretat tant dels usuaris de la platja com pels mateixos encarregats de l’obra. Es va delimitar d’aquesta manera la zona d’actuació amb boies de senyalització al mar.

draga

 És la primera vegada que es realitzen aquestes tasques de dragat a la bocana del Port després de la seva construcció ara fa 25 anys.

 En aquests moments disposem d’uns 6 i 7 metres de calat a la bocana del Port, tot i que, com es pot comprovar als resultats de la batimetria, hi ha punts on és inferior, però podem dir que ara per ara disposem de la mateixa fondària a la bocana que el primer dia de la concessió.

Aquesta mesura no exclou l’ús de la sonda per tal de poder navegar amb seguretat.