Torneig Interclubs de pesca al curricà a la Costa Daurada

trofeo-interclubes-costa-dorada-2015Un any més, i van 30, se celebra en aigües de la Costa Daurada el Trofeu Interclubs de pesca al curricà. La present edició es prolonga durant quatre caps de setmana, a celebrar cada un en els respectius clubs participants-organitzatius. El trofeu recupera aquest any la primera versió que va posar en marxa el 1985, en què el guanyador del primer club desafia al següent club.

Quatre jornades

El Trofeu Interclubs de la Costa Daurada va començar inicialment amb dos promotors: el Club Nàutic de Cambrils i el Club Nàutic de Salou. Posteriorment es van unir a la festa pesquera altres dues seus consolidades en el món de la nàutica i la pesca: el Puerto Esportiu de Torredembarra i el Reial Club Nàutic de Tarragona. Així sumen quatre mànigues a celebrar en quatre dissabtes diferents.

1. Port Esportiu de Torredembarra: 5 de setembre
2. Reial Club Nàutic de Tarragona: 19 de setembre
3. Club Nàutic de Cambrils: 3 d’octubre
4. Club Nàutic de Salou: 17 d’octubre

Poden participar en el trofeu totes aquelles embarcacions dedicades a la pesca esportiva al curricà que tinguin base en algun port de Catalunya i es trobin emmarcades en els preceptes del Trofeu Interclubs. A tots els participants l’organització els exigeix ​​la màxima responsabilitat i observança de les normes de navegació i pesca esportiva.
El desenvolupament del torneig comprèn les aigües que disten des del port de Calafat al port de Foix de Cunit, amb predomini d’ús de les aigües interiors de Catalunya, i sempre que no s’allunyin les embarcacions més de 12 milles de costa (zona 4) .

Les mànigues es desenvolupen en horari de matí, amb partida a les 9 hores i arribada a les 14 hores com a màxim. Les embarcacions participants compten amb amarratges gratuïts oferts pels clubs de l’organització.

Desafiament

L’organització del trofeu ha recuperat l’esperit de la primera edició. En aquell temps el guanyador del primer club rebia la Copa Interclubs i es procedia a desafiar al segon club.

En la primera edició dels clubs desafiadors eren dos, en la present sumen quatre seus, de manera que el club guanyador serà el que la flota de acumuli el major nombre de captures, a les quals se’ls aplica una sèrie de penalitzacions en funció de la talla i el pes.

Al premi del trofeu se sumen altres 6 premis per cada màniga més cortesia d’una empresa de la zona, a fi d’incrementar la participació i fomentar la disciplina de la pesca esportiva.

S’estableix un criteri comú de talles i puntuació per a les espècies de llobarro, déntol, bonic, melva i llampuga com les més ben valorades. Les modalitats de curricà acceptades són proximitat, fons i superfície.

 

font: http://www.navegar.com/